Elke dag Moederdag!

Schrijvers en dichters over moeder

13 november 2015

De enige echte Moederdag valt dit jaar op vrijdag 13 november en wordt gevierd in het Letterkundig Museum in Den Haag. Met de spotlights op de ‘moederroman’.

Belangrijke schrijvers brachten een roman uit met hun moeder in de hoofdrol. Denk alleen maar aan Magdalena van Maarten ’t Hart en Ik kom terug van Adriaan van Dis. Jan Siebelink komt in oktober met zijn roman Margje en weer andere schrijvers, zoals Arnon Grunberg, werken aan een roman over hun moeder. Al eerder schreven anderen over de vrouw die hun het leven gaf: Mohammed Benzakour, Mensje van Keulen, Yvonne Keuls, Kees van Kooten en S. Vestdijk. Talloos zijn ook de gedichten en liedjes die aan de ‘liefste van de hele wereld’ gewijd zijn.

Aanleiding genoeg voor de Jan Campert-Stichting om haar jaarlijks symposium in samenwerking met het Letterkundig Museum in 2015 te wijden aan het thema ‘schrijvers en dichters over moeder’ onder het motto elke dag Moederdag!

Vrijwel alle genoemde schrijvers, maar ook wetenschappers als Maaike Meijer en Jan de Roder, beklimmen deze dag het podium en natuurlijk klinken de prachtigste ‘moederliedjes’, waarbij ontroerende foto’s van ‘schrijversmoeders’ uit de collectie van het Letterkundig Museum worden vertoond.

Schrijf nu in, want de belangstelling is groot en het aantal stoelen beperkt. Inschrijfgeld is bovendien belachelijk laag voor een hele dag literatuur met eten en drinken.

Waar:          Letterkundig Museum

Wanneer:    Vrijdag 13 november, 10.30-17.00 uur

Inschrijfgeld:  € 39, inclusief lunch en borrel; Vrienden Jan Campert-Stichting en studenten € 29

Inschrijven: door overmaking van het inschrijfgeld vóór 15 november op nummer NL54INGB0000536331 (BIC INGBNL2A)  van de Jan Campert-Stichting, Den Haag o.v.v. ‘moeder’.

10.30 - 11.00   Inloop met koffie en thee
11.00 – 11.10   Welkomstwoord Aad Meinderts, voorzitter Jan Campert-Stichting
11.10 – 11.40   Jan de Roder over Kind tusschen vier vrouwen van S. Vestdijk
11.40 – 12.10   Adriaan van Dis over zijn roman Ik kom terug